Visoke temperature i suho ljeto donijele vatrogascima 50 posto više posla

U bilježnicama istarskih vatrogasaca o protekloj 2022. godini ostalo je upisano da u zadnjih par desetljeća Poluotok nije bio toliko suh s tako visokim temperaturama ljeta. Vatrogasci, kao i ostali faktori protupožarne zaštite u Istarskoj županiji, imali su (pre)pune ruke raznovrsnih poslova. Ilustriraju to podaci da je u devet mjeseci 2022. obavljeno 3.430 vatrogasnih intervencija (52 posto više nego prethodne 2021. u istom razdoblju), a od 1. lipnja do 30. rujna odrađeno je 2.046 intervencija.

više na ⤵️

https://www.glasistre.hr/istra/2023/01/09/godina-2022-izuzetno-zahtjevna-za-umaske-i-pazinske-vatrogasce-bilo-je-situacija-kada-su-ljudi-i-839464

 

 

Uspješna provedba Fonda solidarnosti Europske unije za potrebe službi spašavanja

Javna vatrogasna postaja Umag je uspješno provela projekt Umag 2022. Izvanredna nabava nove vatrogasne opreme službi zaštite i spašavanja zbog zamjene uništene, oštećene ili rashodovane opreme na vatrogasnim intervencijama u potresu pogođenim područjima vrijednosti 471.437,50 kuna. Radi se o dodjeli bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije za nabavu vatrogasne opreme i alata za zaštitu i spašavanje koji su oštećeni i uništeni na vatrogasnim intervencijama u potresu na području                         Petrinje 2021. godine.                

                          

Održan 9. ODBOJKAŠKI TURNIR povodom mjeseca borbe protiv ovisnosti

U okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u subotu, 10. prosinca 2022. godine, u školskoj sportskoj dvorani održano je deveto izdanje odbojkaškog turnira pod nazivom „Ti biraš: izaberi život! – La vita è una scelta: sceglila!“

Na turniru, u organizaciji Grada Umaga i Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Umaga sudjelovalo je devet ekipa, od kojih Grad Umag, umaški vrtići „Duga“ i „Girotondo“, OŠ Marije i Line Umag, TOŠ „Galileo Galilei”, Javna vatrogasna postrojba Umag, Policijska postaja Umag, Policijska uprava istarska te Opća bolnica Pula.

ekipa JVP Umag

JVP UMAG