Uspješno završena vatrogasna škola i matura 👏🚒

Keti Vrabič, Ruben Krasti i Kristian Sinožić
djelatnici JVP Umag
uspješno su završili vatrogasnu školu i maturu.
Želimo Vam puno uspjeha u radu
i neka vas blagoslov Sv. Florijana
prati prilikom obavljanja
složenog i nadasve odgovornog posla.
Čestitke…  Adesivo [Newsfeed] #TogetherAtHome A single red rose lying horizontally. The word "Bravo!" is written above the rose.
Ponosni smo na vas! ❤ ❤ ❤

Uvodno se novopečenim vatrogascima i vatrogasnim tehničarima obratila ravnateljica Ljerka Kopričanec Matijevac kazavši kako joj je izrazita čast biti prva ravnateljica ove škole, ali i da je njima na čast što su prva generacija ustrojene Državne vatrogasne škole.
„Čestitam vam svima, odabrali ste opasno zanimanje za koje treba imati veliko srce. Neki nisu danas s nama jer se u ovome trenutku nalaze na vatrogasnim dislokacijama, u ovoj požarnoj sezoni koja je izrazito zahtjevna“, kazala je ravnateljica i svima zaželjela daljnji uspjeh u radu.

https://hvz.gov.hr/vijesti/svecana-podjela-svjedodzbi-polaznicima-drzavne-vatrogasne-skole-u-zagrebu/3180

ATP UMAG 2022

ATP UMAG 2022 –Vatrogasc JVP UMAG Manuel Jurišević simbolički je otvorio meč između Marca Cecchinatija i Milija Poljička bacanjem novčića , a sve to u znak zahvalnosti svim Istarskim vatrogascima koji su se ovih dana borili sa požarima.

24.07.2022.požar borove šume na području Zambratija – Katoro

Danas oko 15 sati izbio je požar na području Zambratija – Katoro vrlo blizu turističkog naselja. Radi se o 6 hektara borove šume ,a požar gase vatrogasci JVP-a Umag, DVD-ovi Umag, Buje i Oprtalj, a u gašenje se uključio i jedan helikopter. Zbog blizine turističkih naselja pozvana su i dva Canadera koja su na putu za požarište. Isključena je i električna energija radi njihovog djelovanja, a u ovome trenutku objekti nisu ugroženi“, rekao je županijski zapovjednik Dino Kozlevac.

Na intervenciji 37 vatrogasaca sa 13 vozila, helikopter i dva kanadera

17:50 Požar je lokaliziran. Slijedi dogašivanje i noćno dežurstvo.

https://www.triesteprima.it/cronaca/incendio-pineta-umago.html

Istarski vatrogasci se vraćaju,borba protiv vatrene stihije se nastavlja 🔥

Nismo oka sklopili ove noći. Pomagali smo od jučer kada smo došli. Najprije smo vodom punili bazene za helikoptere, a onda smo išli na liniju požara zajedno s drugim kolegama. Ubili smo oko možda sat-dva, gdje smo stigli. Većinom u kamionu, rekli su nam istarski vatrogasci koji već tri dana pomažu slovenskim kolegama u gašenju najvećeg slovenskog požara. Njih 17 izmijenilo se u tri dana na ovom ogromnom požarištu kojemu se ne vidi kraj niti početak. A veliki požar na slovenskom Krasu i dalje ne jenjava.

Ne sjećam se kada sam zadnji put bio na tako velikom požaru. Možda 1998. kada je gorjelo na Korčuli. Teren je sličan našemu u Istri. Većinom su šume, a oko kuća je nešto obrađenih površina, priča nam Šilić, koji se zajedno s devetero vatrogasaca iz javnih vatrogasnih postrojbi iz Pazina, Umaga, Poreča i Pule smjestio prije odlaska kraj spomenika palim vojnicima u Cerju odakle se vidi kako bukti požar. Gori na više lokacija, a dim je obavio sve 

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/u-tri-dana-spavao-sam-cetiri-sata-ne-sjecam-se-ovakvog-pozara-mozda-jedino-u-hrvatskoj-1998-15225854

 

ℹ️❗️U slučaju požara odmah nazovite vatrogasce na broj 193 ili Centar 112

🔴 Indeks opasnosti od izbijanja šumskog požara za cijelu je Hrvatsku visok. Na području priobalja povećana je prisutnost vatrogasnih postrojbi na terenu što uključuje veći broj protupožarnih ophodnji kao i pojačano motrenje na području djelovanja
🔴 Podsjećamo na zabranu spaljivanja, osobito za vjetrovita vremena, korištenje roštilja u prirodi te bacanje opušaka kao i bilo kakvo drugo neodgovorno ponašanje koje može biti uzročnikom požara

https://hvz.gov.hr/vijesti/vrlo-velika-opasnost-od-nastanka-pozara/3141