VJEŽBE EVAKUACIJE U PŠ Bašanija

Petak, 09. 11. 2018. godine bio je posebno uzbudljiv za učenike PŠ Bašanija jer je u 11. 30 sati počela vježba evakuacije. Školska kuharica dojavila je učiteljicama i učenicama za nezgodu u kuhinji te da je izbio požar. V. d. ravnateljica kojoj je dojavljeno, uputila je obavijest Centru 112, a Centar JVP Umag. Do dolaska vatrogasaca, učenici su po planu evakuacije napuštali prostore škole. U pratnji učiteljica izlazili su sporednim vratima na školsko igralište gdje su, na sigurnoj udaljenosti, ostali s učiteljicama.

Dolaskom na mjesto intervencije, jedna skupina vatrogasaca ušla je u školu ugasiti požar, a druga skupina pretražiti jesu li svi sigurno napustili školu. Jednog učenika vatrogasci su nosilima izvukli i donijeli na igralište. Nakon što je vatra „ugašena“, škola pregledana te ocijenjeno da je prestala opasnost, učenici su se vratili s učiteljima u školu. Vježbi su prisustvovali svi razredi. Cilj ovakvih vježbi je provjeriti osposobljenost učenika i djelatnika  za postupanje u izvanrednim situacijama, u ovom slučaju požara u školi. Vježba je završila u 12 sati.

Zahvaljujemo lokalnoj zajednici na podršci pri pripremi vježbe i izvođenju, JVP Umag i DVD Umag na angažmanu i potpori te učiteljicama i učenicima talijanske škole s kojima dijelimo istu zgradu. Posebnu zahvalu iskazujemo našim učenicima na hrabrosti i učiteljicama na profesionalno odrađenoj vježbi.

13.11.2018. RAD SA NOVOM OPREMOM 🚒

Dana 13.11.2018. u posjetu nam je bio naš prijatelj i instruktor iz Weber-a  g-din Milan Kroflič. Ponosni smo na sve sudionike koji su dali sve od sebe da što bolje savladaju rad sa novim alatom. Veliko hvala g.dinu Milanu na tečaju. Ovakvi dani daju nam volju i želju da se još više potrudimo unaprijediti našu malu postrojbu i da postanemo još bolji.
Veliko hvala i Gradu Umagu, koja nas uvijek podržava i pomaže u svemu. 💪 👏

NABAVLJENA NOVA OPREMA

 

KOMPLET HIDRAULIČKOG ALATA ZA SPAŠAVANJE U TEHNIČKIM   INTERVENCIJAMA-WEBER

Stigla nova oprema.
Zahvaljujemo se firmi Mi Star i Weber, te osobama Mario Starcic , Hrvoje Safranko i Milan Kroflič , za odličnu suradnju i brzu isporuku.

07.11.2018. Počivao u miru kolega… 😥 🕯️

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba

Danas, 07.11. 2018. nakon kratke i teške bolesti preminuo je naš kolega Marko Balaž Laszlo. 
Marko je bio vrhunski profesionalni vatrogasac, stručnjak za spašavanje užetima i jedan od začetnika obuka u simulatorima plamenih udara u Hrvatskoj. Bio je i vrsni fotograf, sportaš i paraglider ali je prije svega bio dragi, dragi prijatelj i kolega koji je usprkos silnom trudu na poslu na prvo mjesto stavljao svoju prekrasnu obitelj…
Naše misli i molitve su prije svega s njima.Odmori se Marko, mi preuzimamo dalje…Gasni vlak se vraća u postaju…

________________________________________________________

Iskrena sućut obitelji 😢  🕯️