12.08.2018. ŠUMSKI POŽAR KOD KALDANIJE

U 08:00 zaprimili smo dojavu da gori šuma kod Kaldanije.
Neprohodnost terena, velika vrućina i konstantna promjena vjetra, uveliko  je otežala rad.
Požar je uspješno je lokaliziran oko 12 sati, na terenu su još uvijek naše snage, koje će dežurati tijekom cijele noći.    U gašenju je sudjelovalo 40 vatrogasaca JVP Umag i DVD-ova iz Umaga, Novigrada, Buja i Oprtlja, a u pomoć su pristigla i dva kanadera Oružanih snaga RH. 

https://radio.hrt.hr/radio-pula/clanak/ugasen-prvi-ovogodisnji-veliki-pozar-u-istri/176417/

 

Požar kod Buja

2 kanadera u akciji kod Buja…čini se da je stanje bolje jer nema više toliko dima. Video: Dean Srdoč

Publiée par IstraMet sur Dimanche 12 août 2018

http://https://www.facebook.com/istramet/videos/10156216287026072/

07.08.2018. Teško ozlijeđen vatrogasac iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika

Vatrogasac iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika teško je ozlijeđen za vrijeme dežurstva na osiguranju koncerta koji se održao 7. kolovoza u Šibeniku.
Nekoliko osoba vatrogascu je nanijelo teške ozljede dok je pokušavao pomoći osobi i trenutno je hospitaliziran. I dok se okolnosti ovog nemilog događaja još istražuju, ovim putem najoštrije osuđujemo svaki napad na vatrogasce u obavljanju svojeg humanog zadatka.
Kolegi želimo što brži oporavak, a u cijelosti prenosimo reakciju na događaj objavljenu na stranicama JVP Šibenik:

Poštovani,
Danas je nastradao naš kolega prilikom obavljanja službene dužnosti, za vrijeme protupožarnog osiguranja. Ovim putem namjera nam je o najoštrije osuditi ovakav napad na službenu osobu, na vatrogasca, na čovjeka koji obavlja svoj posao.
Također, želimo istaknuti da se nerijetko nalazimo u ovakvim situacijama, međutim većina tih situacija ostaje na verbalnoj razini. Ovakve stvari događaju se ne samo nama, vatrogascima, već i pripadnicima drugih hitnih službi te smatramo da bismo trebali biti zaštićeniji prilikom obavljanja dužnosti.
Ovaj događaj pokazao je težinu i složenost obavljanja našeg posla te očekujemo da će institucije odraditi posao te da će odgovorne osobe snositi pravednu razinu odgovornosti.
Kolegi koji je pretrpio teške tjelesne ozljede i kojeg tek čeka operativni zahvat i oporavak, želimo skori povratak među svoje kolege.
S poštovanjem,
Predsjednik Radničkog vijeća JVP Šibenik
Ivan Cvitan

više na : https://m.24sata.hr/news/pretukli-ga-na-koncertu-tesko-ozlije-en-vatrogasac-iz-vodica-585398