Vatrogasna vježba – Požar kuhinje u hotelu Kempinski

Dana 03.03.2017 u 15:58 zaprimili smo dojavu o požaru kuhinje u hotelu Kempinski
Na intervenciju je izašlo jedno vozilo sa 5 vatrogasaca.
Kraj intervencije bio je u 18:15
Intervencija je prošlo bez materijalne štete i bez ozlijeđenih osoba.

Sve ovo je u biti bio samo scenarij vatrogasne vježbe, koja je uspješno obavljena.

 

 

 

Prekid zabrane paljenja vatre na otvorenom prostoru

OD 01.11. STUPA NA SNAGU PREKID ZABRANE PALJENJA VATRE NA OTVORENOM PROSTORU.

UPUTE O SPALJIVANJU KOROVA 

U VREMENSKOM RAZDOBLJU OD 1. STUDENOG DO 31. SVIBNJA DOPUŠTENO JE PALJENJE VATRE, ODNOSNO SPALJIVANJE KOROVA NA OTVORENOM PROSTORU UKOLIKO NIJE DONESENA ODLUKA O ZABRANI RADI POVEČANE OPASNOSTI OD NASTANKA POŽARA.

Apeliramo na građane DA se pridržavaju ovih uputa o spaljivanju korova na otvorenom prostoru te DA poduzmu sve preventivne radnje kako NE bi došlo do nastanka požara do kojih su najvažnije:

Obvezatno osobno najaviti spaljivanje korova nadležnoj vatrogasnoj postrojbi uz predočenje dokumenta za identifikaciju;

Pridržavati se uputa koje se dobiju usmeno do vatrogasca koji je zaprimio najavu; 
Osigurati potrebni broj osoba za čuvanje zapaljene površine I NE dozvoliti širenje vatre izvan površine koja se namjerava spaliti; 
Voditi računa o jačini I smjeru vjetra, blizini objekata, prometnice, šume I sl.; 
Ako se radi o većoj površini odorati nekoliko brazdi ili zapaliti pojas širine nekoliko metara Po rubu površine koja se namjerava spaliti; 
U slucaju gubitka kontrole and zapaljenom površinom, odnosno bježanja vatre izvan područja spaljivanja ili bilo kakvog ugrožavanja objekata ili šume, odmah nazvati nadležnu vatrogasnu postrojbu na direktni telefon 193. 

ZAPAMTITE – U SVIM OVIM SLUČAJEVIMA OBVEZNO NAZOVITE VATROGASNU POSTROJBU NA BROJ :
741-125 / ; 193 ILI BROJ ZA HITNE SLUČAJEVE 112.

Požar Vila Lorena u Novigradu

NOVIGRAD – Spokoj i mir, kišnog, nedjeljnog novigradskog predvečerja, nešto poslije 17 sati, razbile su gromoglasno sirene četiri vatrogasna vozila koja su dojurila na novigradsku Rivarelu.

Susjedi u starogradskom dijelu Novigrada, najbliži Rivareli, dojavili su vatrogascima gusti dim koji se pojavio na dijelu zida na Speroneu, kojim je ograđena ‘Villa Lorena’.

Brzom intervencijom vatrogasaca JVP Umag i članova DVD-a Novigrad, požar koji je izbio u strujnom ormariću HEP-a, ugrađenom s vanjske strane zida vile i nije prouzročio veću materijalnu štetu, vatrogasci su brzo ugasili.

Osim što je uništio strujni ormarić požar na sreću nije zahvatio, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, dvije plinske boce koje su se nalazile u ormariću pored ormarića HEP-a.

‘Villa Lorena’, koja je u vlasništvu porečke tvrtke ‘Hestija’, nije izravno bila ugrožena zapaljenjem ormarića s elektro uređajima, no da je došlo do eksplozije plinskih boca, u kojima se nalazio plin, vjerojatno bi intervencija umaških i novigradskih vatrogasaca bila složenija i veća.

Novigradska ‘Villa Lorena’ na Speroneu poznata je svekolikoj javnosti budući je prije tri godine, tijekom ljeta, u njoj boravila najbolja svjetska tenisačica Serena Wiliams. Prošle godine, komfor vile, koja uz pet soba, veliki dnevni boravak, zatvoreni bazen, ima saunu i wellness, koristila je poznata bjeloruska tenisačica Viktorija Azarenka. (DM/iPress) 

Preuzeto s portala ipress-a.

Link na izvorni članak: Požar Vila Lorena – Novigrad