Arhiva kategorije: Galerija

Grad Umag pomaže civilnoj zaštiti i vatrogastvu Republike Njemačke👏

Dobro se dobrim vraća!

Obzirom na neopisive poplave koje su u posljednje vrijeme zadesile više područja Republike Njemačke, Grad Umag je odlučio pomoć ponuditi tamošnjoj civilnoj zaštiti i vatrogastvu ne bi li im barem djelomično olakšao prebroditi ovaj teški period. Grad Umag se opredijelio za pomoć području Ahrweilera opremom za zaštitu i spašavanje u vrijednosti od 63.000,00 kn. Naime, upravo je Ahrweiler tijekom najteže Covid krize našem Gradu donirao zaštitnu opremu te time pokazao neizmjernu empatiju i humanost. Upućujemo pozdrave svim stanovnicima Ahrewileru s iskrenim željama da se ovakve vremenske nepogode nikad više ne ponove!

BRAVO GRAD UMAG
izvor
https://www.facebook.com/Grad.Umag.HR/

02.07.2021.održana je prva faza stručne obuke #weberrescue 🇭🇷

Training after delivery in Umag Croatia 🇭🇷

#mistar #wiss #weberrescue #vatrogasci #umag #hrvatska #obuka 👩🏻‍🚒

U petak 02. srpnja održana je prva faza stručne obuke sa dijelom opreme iz novog vatrogasnog vozila dobivenog iz programa Vlade RH. Pod stručnim vodstvom tima Weberrescue sistema izvršena je obuka sa radom hidraulične i pripadajuće opreme za tehničke intervencije. Poseban naglasak stavljen je na opasnosti prilikom intervencija na novim električnim i hibridnim vozilima. Tom se prilikom zahvaljujemo komunalnom poduzeću 6. maj d.o.o. Umag na posuđenom električnom vozilu i tvrtki Auto Will d.o.o. Poreč, gosp. Klaudiu Terleviću na posuđenom hibridnom vozilu.

 

 

Novo vatrogasno vozilo na putu za Umag 🚒

Danas je u  Zagrebu Javnoj vatrogasnoj postrojbi Umag službeno predano na korištenje novo opremljeno interventno vozilo vrijedno 3 milijuna kuna, financirano u cijelosti od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Hvala  Ministarstvu unutarnjih poslova RH 👍

✅Radi se o četvrtoj isporuci vatrogasnih vozila, koja je Ministarstvo unutarnjih poslova nabavilo u sklopu projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske“, koji se provodi u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom. ⤵️

https://hvz.gov.hr/vijesti/isporuka-novih-vatrogasnih-vozila-vatrogascima-iz-17-zupanija/2298