Mogu li se smrti vatrogasaca izbjeći i na koji način?

Drago Pranjić iz osječke Javne vatrogasne postrojbe predsjednik je Odbora vatrogastva Sindikata lokalnih službenika i namještenika RH i jako je dobro upućen u sve probleme s kojim se njegovi kolege susreću.

Mogu li se smrti vatrogasaca izbjeći i na koji način?

Nažalost, ne mogu! To odgovorno tvrdim. Kako je poginuo naš prijatelj Goran, još službeno ne znam pa ne mogu ni govoriti što je tu krenulo po zlu, ali posao vatrogasca je jako opasan i to svi znamo. Do sada je poginulo petnaest vatrogasaca, zajedno s Goranom. U tragediji na Kornatima izgubili smo dvanaest svojih kolega, u Rijeci je od eksplozije plinske boce poginuo vatrogasac, a lani je u Velikoj Gorici poginuo kolega kojemu je na zadatku gašenja požara zatajilo srce. Koliko god smo spremni, opremljeni i obučeni, neke situacije ne mogu se izbjeći ni predvidjeti, nažalost. Prema teoriji, puno je lakše gasiti na otvorenom prostoru, no tu je teoriju praksa demantirala jer je baš na tom otvorenom prostoru poginulo trinaest vatrogasaca.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/kako-drzava-tretira-svoje-heroje-nakon-strasne-tragedije-u-kojoj-je-dubrovacki-vatrogasac-izgubio-zivot-ostali-dizu-glas-svaki-vatrogasac-u-hrvatskoj-nema-istu-placu-a-smrti-se-nazalost-ne-mogu-izbjeci-1212956