07.08.2018. Teško ozlijeđen vatrogasac iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika

Vatrogasac iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika teško je ozlijeđen za vrijeme dežurstva na osiguranju koncerta koji se održao 7. kolovoza u Šibeniku.
Nekoliko osoba vatrogascu je nanijelo teške ozljede dok je pokušavao pomoći osobi i trenutno je hospitaliziran. I dok se okolnosti ovog nemilog događaja još istražuju, ovim putem najoštrije osuđujemo svaki napad na vatrogasce u obavljanju svojeg humanog zadatka.
Kolegi želimo što brži oporavak, a u cijelosti prenosimo reakciju na događaj objavljenu na stranicama JVP Šibenik:

Poštovani,
Danas je nastradao naš kolega prilikom obavljanja službene dužnosti, za vrijeme protupožarnog osiguranja. Ovim putem namjera nam je o najoštrije osuditi ovakav napad na službenu osobu, na vatrogasca, na čovjeka koji obavlja svoj posao.
Također, želimo istaknuti da se nerijetko nalazimo u ovakvim situacijama, međutim većina tih situacija ostaje na verbalnoj razini. Ovakve stvari događaju se ne samo nama, vatrogascima, već i pripadnicima drugih hitnih službi te smatramo da bismo trebali biti zaštićeniji prilikom obavljanja dužnosti.
Ovaj događaj pokazao je težinu i složenost obavljanja našeg posla te očekujemo da će institucije odraditi posao te da će odgovorne osobe snositi pravednu razinu odgovornosti.
Kolegi koji je pretrpio teške tjelesne ozljede i kojeg tek čeka operativni zahvat i oporavak, želimo skori povratak među svoje kolege.
S poštovanjem,
Predsjednik Radničkog vijeća JVP Šibenik
Ivan Cvitan

više na : https://m.24sata.hr/news/pretukli-ga-na-koncertu-tesko-ozlije-en-vatrogasac-iz-vodica-585398