Arhiva kategorije: Dokumenti

Nova e-mail adresa 📩

Poštovani sugrađani,

znamo da vam u ovim trenucima zaista nije lako i vjerujemo kako imate puno pitanja vezanih uz novonastalu situaciju s koronavirusom. No, ne brinite, tu smo za vas!

Od danas, 20.03.2020.,  gradski Stožer za civilnu zaštitu osposobio je posebnu e-mail adresu na koju se možete javiti: covid@umag.hr

Slobodno nam se obratite!

Odgoda svih javnih okupljanja u organizaciji vatrogasnih subjekata

S obzirom na trenutačnu situaciju vezanu uz koronavirus i njegovo širenje, Hrvatska vatrogasna zajednica izdaje preporuku da se sva javna okupljanja u organizaciji vatrogasnih subjekata odgode do daljnjega. Navedena se preporuka odnosi na organiziranje skupština, vježbi, natjecanja, stručnih skupova i seminara.

O svim daljnjim postupcima te prestanku djelovanja navedene preporuke vatrogasni subjekti bit će pravovremeno obaviješteni.

Potpisan Sporazum o financiranju vatrogasne djelatnosti

26.02.2020.

Danas je u prostorijama Državne vatrogasne intervencijske postrojbe u Splitu potpisan Sporazum o financiranju vatrogasne djelatnosti za aktivnosti opremanja i aktivnosti osposobljavanja vatrogasnih zajednica za razdoblje 2020. do 2023. između Hrvatske vatrogasne zajednice i Ministarstva poljoprivrede. Potpisanim Sporazumom definiraju se sredstva koja će se koristiti za poslove obavljanja vatrogasne djelatnosti i to za aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica iz namjenskog prihoda – sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma. Pravo na sredstva ostvaruju sve vatrogasne organizacije prema stupnju njihove opremljenosti, površini šuma i šumskih zemljišta te prema stupnju ugroženosti od požara za područje nad kojim provode vatrogasnu djelatnost, a koje utvrđuje Vatrogasni stožer Hrvatske vatrogasne zajednice.

https://www.hvz.hr/vijesti/hrvatska-vatrogasna-zajednica/potpisan-sporazum-o-financiranju-vatrogasne-djelatnosti